Drupalista on moneksi – Näin perintäpalvelut löytävät oikean kohdeyleisönsä

drupal perintäpalvelut

Drupal on avoimeen lähdekoodiin perustuva julkaisujärjestelmä suurten verkkosivustokokonaisuuksien rakentamiseen ja hallintaan. Se on yksi maailman eniten käytetyistä työkaluista WordPressin ja Joomlan ohella.

Monet verkko- ja uutispalvelut sekä entistä useammat yritykset ovat päätyneet käyttämään Drupalia – niin myös perintäalalla toimiva OK Perintä, jonka perintäpalveluille Drupal tarjoaa erinomaisen alustan. Perintäpalvelu eroaa monista perinteisistä palveluista siinä, että asiakkaita on periaatteessa kahdella puolen, toisaalla toimeksiantaja-asiakkaat ja toisaalla velallisasiakkaat. Niinpä yritys halusikin, että uusilla verkkosivustoilla perintäpalvelut koostuvat kahdesta omille kohdeyleisöilleen rakennetusta kokonaisuudesta. Tähän Drupalin muunneltavuus antoi monipuoliset eväät. Samoja ominaisuuksia ovat Suomessa hyödyntäneet myös mm. YLE, Uusi Suomi ja Espoon kaupunki.

Syitä Drupalin suosioon on paljon: selainpohjaisen sisällönhallintajärjestelmän ansiosta Drupal-sivustoja on yksinkertaista käyttää ja päivittää sellaisenkin, jolla ei ole laajaa teknistä osaamista verkkosivustojen rakentamisesta ja toiminnasta. Drupal-sivustot ovat myös helposti räätälöitävissä ja tarvittaessa laajennettavissa erilaisilla lisämoduuleilla. Drupal-sivustoilla on erinomainen hakukonenäkyvyys. Lisäksi kansainvälinen kehittäjäyhteisö parantaa Drupalin lähdekoodia jatkuvasti. Drupal pohjautuu PHP-kieleen, joka löytyy vakiona useimmilta www-palvelimilta ja web-hotelleista.

Ennen kaikkea suurten sivukokonaisuuksien työkalu

Drupal sopii parhaiten suurten ja monimutkaisten sivukokonaisuuksien rakentamiseen ja hallintaan. Drupal taipuu luontevasti erilaisiin toimintoihin sivulla ja tarjoaa vaivattomia työkaluja sisällön tuottamiseen ja hallintaan – varsinkin, jos sivuston täytyy tukea eri kieliversioita ja hierarkisia käyttäjärooleja. Drupal on käytettäessä tehokas, mutta tekovaiheessa työläs. Projektien kesto on täysin kiinni sivuston vaatimuksista ja sisällön laajuudesta.

Ominaisuuksia jokaiseen makuun

Drupal on joustava ja helposti laajennettava alusta, jonka lisämoduulien joukosta löytyy lähes rajattomasti erilaisia ominaisuuksia kuten kalenteri, verkkokauppa, tilastointi, tietokannat, keskustelufoorumit, CRM, postituslistat ja sosiaalisen median liitännäiset.

Miksi Drupal 8?

Drupalin uusin versio Drupal 8 julkaistiin vuoden 2015 lopussa. Drupal 8 on ottanut isoja harppauksia eteenpäin verrattuna 7. versioon ja mahdollistaa nyt entistä enemmän ominaisuuksia ja käyttäjäystävällisiä toimintoja. Drupal 8 -versio on myös tehostanut huomattavasti itse verkkosivujen rakennusprosessia, ja kuten avoimen lähdekoodin käyttöön kuuluu, sitä hyödyntäneet käyttäjät ovat Drupal 8:n lanseerauksen jälkeen jo ehtineet tehdä suuria parannuksia alkuperäiseen versioon ja tehostaa versiota entisestään.

Milloin kannattaa valita Drupal?

  • Kun sivustosi kävijämäärät ovat suuria
  • Kun haluat tarjota sivustollasi eri toimintoja ja monipuolista sisältöä
  • Kun tarkoituksenasi on kehittää ja laajentaa sivustoasi tulevaisuudessa
  • Kun haluat sivustollesi eri kieliversioita
  • Kun haluat sivustosi päivityksestä mahdollisimman vaivatonta
  • Kun sivustosi ylläpitoon osallistuu useita henkilöitä ja
    tarvitset käyttäjärooleihin hierarkiaa
  • Kun haluat varmistaa, että sivustosi on teknisesti hakukoneystävällinen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*