Yrittäjä, onko hakukoneoptimointi sinulle jo tuttua?

hakukoneoptimointi eli seo

Markkinointi on yritykselle ehdottoman tärkeää ja nykyään yhä useampi yrittäjä miettii kuinka omat palvelut saisi näkyville myös internettiin.  Nettimarkkinointi onkin tänä päivänä ainakin yhtä tärkeää ja jopa tärkeämpääkin kuin perinteinen markkinointi, sillä yhä useampi kuluttaja hakee ensimmäisenä tietoa tuotteista ja palveluista hakukoneilla.  Kuluttaja päätyy helposti ostamaan tuotteen kilpailijalta elleivät yrityksen tuotteet löydy verkosta yhtä helposti kuin kilpailijan.

Verkkonäkyvyyden parantaminen aloitetaan tärkeimmistä eli varmistetaan että nettisivut ovat kunnossa ja että ne löytyvät hakukoneesta. Seuraavia askelia ovat esimerkiksi verkkomainonta, verkkokaupan perustaminen ja sosiaalisen median haltuunotto.

Ovatko nettisivusi kunnossa?

Nyt käsi sydämelle, milloin viimeksi päivitit yrityksesi nettisivuja ja milloin ne on viimeksi uusittu? Nettisivut ovat yrityksen tärkein käyntikortti verkossa ja niiden ajantasaisuudesta on syytä huolehtia. Nettisivujen täytyy olla ammattimaisesti toteutetut, houkuttelevan näköiset ja niistä pitää löytyä kaikki tärkeät yritystä ja sen palveluja ja tuotteita koskevat tiedot.  Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi aukioloajat, sijainti, yhteystiedot, hinnastot ja nettikaupassa myös toimitusehdot ja -hinnat. Hyvät nettisivut ovat selkeät ja luotettavan oloiset ja niistä asiakas löytää etsimänsä nopeasti. Lisäksi on tärkeää, että nettisivuille päivitetään jatkuvasti uutta sisältöä, kuten uutisia, tiedotteita tai blogipostauksia.

Löytyvätkö tuotteesi Googlesta?

Nyt nettisivusi ovat visuaalisesti näyttävät, päivität niitä usein ja kaikki tiedot ovat helposti löydettävissä eli kaikki on hyvin? Ei välttämättä. Oletko varmistanut että sivujesi hakukoneoptimointi (SEO eli Search engine optimization) on kunnossa eli tuotteesi ja palvelusi löytyvät myös Googlesta? Mikäli sivusi löytyvät yrityksesi nimellä, ei se vielä tarkoita että kaikki on ihan kunnossa. Potentiaalinen asiakas ei nimittäin vielä tiedä yrityksesi nimeä, joten hänen hakunsa ovat brändittömiä tuotteiden ja palvelujen nimiä, kuten “kampaamo helsinki” tai “ripsivärit”. Mikäli sivusi eivät tule esiin tärkeimmillä avainsanoillasi (eli brändittömillä hauilla) hakukoneen ensimmäiselle tulossivulle, eivät potentiaaliset asiakkaasi todennäköisesti löydä yritystäsi verkosta.

Hakukoneoptimoinnissa tärkeintä on tavoitteellinen ja pitkäjänteinen työ sisällön löydettävyyden parantamiseksi.  Aluksi kannattaakin käydä huolellisesti läpi olemassa olevat sivut ja tehdä samat hakukonetoimenpiteet myös aina kun uutta sisältöä luodaan. Kun itse sivusto on optimoitu kuntoon, on aika siirtyä seuraaviin toimenpiteisiin, jotka liittyvät esimerkiksi sivuston tekniikkaan ja näkyvyyteen muualla internetissä. Näissä toimenpiteissä kannattaa ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen hakukoneoptimointia tarjoavaan yritykseen.

Näillä toimenpiteillä pääset hakukoneoptimoinnissa alkuun:

  • Avainsanat: Määritä tärkeimmät avainsanat joilla haluat sivustollasi vierailtavan.
  • Metatiedot: Sivun metatekstit eli title ja description, jotka näkyvät hakutulossivulla klikattavana otsikkona ja kuvaustekstinä sekä sivun pääotsikko (h1). Näistä kaikista tulisi löytyä tärkein avainsanasi. Keskity myös siihen, että teksti houkuttelee lukemaan lisää.
  • Sisältöteksti: Lisää avainsanojasi myös sisältöön ja väliotsikoihin.

Kun verkkosivusi ovat kunnossa ja ne on hakukoneoptimoitu, kannattaa aloittaa myös säännöllinen seuranta. Verkkosivujesi näkyvyyttä voit testata tekemällä hakuja Googlessa yllä olevalla tavalla tai hankkimalla käyttöösi erillisen ohjelman seurantaa varten. Vain seuraamalla tiedät ovatko toimenpiteesi tuottaneet tulosta ja pitäisikö jotain parantaa. Huomaa kuitenkin, että hakukoneoptimointiin tehdyt panostukset näkyvät viiveellä eli tulosta voi tulla vasta kuukauden tai useamman kuukauden päästä. Hakukoneoptimointi on kuitenkin työtä, jonka vaikutukset kantavat vielä pitkälle tulevaisuuteen.

 

Kuvaoikeudet: India7 Network

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*